Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Razlog je ujedinio cijeli region: Svi dijele sliku djevojčice koja je učenik generacija u osnovnoj školi “Sveti Sava”

Preporučeno

Njena priča je prava inspiracija i dokaz da trud, rad i zalaganje uvijek donose plodove i da ne mogu biti zanemareni.

Za razliku od prošlih godina, ovogodišnje proglašenje učenika generacije u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Modriči odjeknulo je širom regiona i to zbog jednog neobičnog ali prije svega lijepog i inspirativnog razloga.

Nudžejma Mehanović, kćerka Redže efendije Mehanovića, imama iz naselja Tarevci kod Modriče, uspjela je svojom marljivošću i posvećenošću da osvoji titulu učenika generacije i postane primer dobrog suživota i zajedništva u Bosni i Hercegovini, piše Blic.

Mada neki korisnici društvenih mreža navode da su ove godine rezultati izbora đaka generacije u modričkoj školi “Sveti Sava”, kako kažu, “neuobičajeno dugo čekani” i da je bilo sumnji u “pokušaj pritisaka i diskriminacije”, Nudžejmina marljivost i čestitost su bile jače od svega.

Upravo se čita:  Sa tržišta BiH zbog opasnosti povučen skateboard

Njena priča je prava inspiracija i dokaz da trud, rad i zalaganje uvijek donose plodove i da ne mogu biti zanemareni.

Kao odlična učenica ostvarila je izvanredne rezultate tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja, a na konačnoj rang-listi imala je 15 bodova više od drugoplasiranog učenika.

Kako je objasnila, dalje školovanje planira nastaviti u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

– Trebalo je mnogo rada i truda, za ovih devet godina školovanja zaista nije bilo stajanja, uvijek sam davala sve od sebe. Bilo je i dosta odricanja, poput druženja s prijateljima, slobodnih aktivnosti, ali sve je to bilo s ciljem kako bih uspjela u nečemu što će mi trebati za cijeli život – rekla je Nudžejma Mehanović za “Avaz“.

Upravo se čita:  Osumnjičeni za pucnjavu na Šipu uhapšeni u Neumu

Dodala je da je imala veliku podršku tokom školovanja kako od porodice, ali i nastavnog osoblja.

– Nastavnici su sa mnom radili sve vrijeme, a posebno kad sam išla na takmičenja. Istakla bih svoju razrednicu, koja je uvek bila tu da me sasluša i pomogne u rješavanju nekih problema s kojima sam se susretala – napomenula je Nudžejma.

Upravo se čita:  Detalji drame na Grbavici: Stanari postavili deke zbog djeteta (2) koje je bilo na prozoru stana na 6. spratu, nikome nije jasno gdje je otišla majka

Na društvenim mrežama mnogi ljudi širom regiona su čestitali Nudžejmi na ostvarenom uspjehu, smatrajući da je odličan primjer kako se i u višenacionalnim sredinama može ostvariti međusobno poštovanje i jednakost.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas