Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Reakcija iz Bećirovićevog kabineta: Ambasador Vranješ iznosi skandalozne izjave i ne poštuje dejtonski sporazum

Preporučeno

Skandalozna je izjava ambasadora “da je Bosna i Hercegovina sastavljena državna zajednica” koja nema državnu imovinu – poručeno je iz Kabineta Denisa Bećirovića

Šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, Alija Kožljak uputio je saopćenje nakon izjave ambasadora BiH u Hrvatskoj Aleksandra Vranješa koji je Denisa Bećirovića nazvao srbofobom.

– Netačne su izjave da se insistiralo na isključivanju ambasadora iz protokola njegove posjete Republici Hrvatskoj. Bavljenje etničkim, ‘krvnim zrncima’ je imanentno podrivačima države Bosne i Hercegovine i nije primjereno profesionalnom djelovanju.

Upravo se čita:  Četvorica radnika iz BiH uhvaćena u teškoj krađi: Napravili štetu od nekoliko stotina hiljada eura

Umjesto što iznosi netačne i proizvoljne informacije, bilo bi umjesnije da se suzdrži od neovlaštenog, neodgovornog i nediplomatskog postupanja i neutemeljenih izjava, koje je davao proteklih sedmica u vezi s državnim imovinom. Skandalozna je izjava ambasadora “da je Bosna i Hercegovina sastavljena državna zajednica” koja nema državnu imovinu. Ovakve skandalozne izjave govore da ambasador Vranješ ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine. Posebno zabrinjava da je ambasador degradirao i ustavnu poziciju Ustavnog suda BiH, što samo govori da on očigledno ne poznaje ustavno-pravni sistem naše države.

Upravo se čita:  Mladi u BiH ne vide ništa konkretno što su vlasti učinile da ih zadrže

Posjeta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića ima radni karakter, a u delegaciji sudjeluje predstavnik Ambasade BiH u Republici Hrvatskoj – navodi se u saopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo