Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Rekonstrukcija ubistva Danke Ilić: Otac zaustavio auto osumnjičenih dok je tragao za kćerkom

Preporučeno

Majka je oko 13:50 tražeći dijete vidjela auto, za koje se kasnije ispostavilo da su se u njemu nalazili osumnjičeni.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić održao je danas konferenciju za medije na kojoj je iznio rekonstrukciju događaja nestanka dvogodišnje Danke Ilić koju su hladnokrvno ubila dvojica komunalnih radnika iz Bora.

Gašić je na samom početku rekao da je Viši sud u Zaječaru održao zadržavanje od 48 sati za osumnjičene Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koji su, kako je do sada poznato, autom udarili dvogodišnju Danku, a potom hladnokrvno tijelo bacili na deponiju smeća.

On je potom iznio rekonstrukciju događaja od dana kada se Danka vodila kao nestala.

“Majka je sa djecom u kuću došla u 13:10 sati. Djeca su se igrala i majka fotografisala posljednju sliku i ocu poslala u 13:22 sati. Sin je tražio vodu i dok je majka uzela vodu shvatila je da Danke nema u 13:31. U 13:55 je došao njen muž, a policija je došla u 13:59 i tada je krenula potraga. Policiju je pozvala u 13:45 sati. U 18:55 je aktiviran sistem ‘Pronađi me'”, kazao je Gašić.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

On, potom, dalje govori da je u periodu od 13:45 do 15:52, Danka izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom. Majka je oko 13:50 tražeći dijete vidjela auto, za koje se kasnije ispostavilo da su se u njemu nalazili osumnjičeni.

Bratislav Gašić

“Kod kapije dvorišta se auto u kojem su osumnjičeni bili zaustavilo u 13:50 i ispred kapije bilo dva i po minuta. Autom je upravljao Dragijević, a Janković je tijelo djevojčice koja je bila bez svijesti stavio pozadi. Dogovorili su se da tijelo bace. Tokom vožnje, zaustavio ih otac djevojčice i pitao je da li su je vidjeli na šta su rekli da nisu vidjeli djevojčicu”, rekao je Gašić.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Potom, Gašić priča da su se kretali Starobanjskim putem, Janković je uzeo dijete i bacio je na bedem na kojem je bila gomila smeća. Svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio, Janković se potom priključio potrazi Danke.

Gašić je istakao da vozilo ima GPS i zabilježeno je svo njihovo kretanje.

Dodao je i da u okviru potrage nisu bila isključena tri scenarija: otmica, trgovina ljudima i ubistvo. Također, dodao je da se traga za tijelom djevojčice.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

“Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan vratio 28. marta i da je prebacio tijelo djevojčice na drugu lokaciju. Jedan na drugog prebacuju krivicu”, rekao je Gašić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas