Subota, 20 srpnja, 2024

Rođak pomogao ljubomornom mužu poslije zločina: On je Nusretovom ubici omogućio da pobjegne u Njemačku?

Preporučeno

Kako se saznaje, R. H. je bila u stalnom kontaktu sa bivšim suprugom S. A. Z. o čemu svjedoče snimci sa nadzornih kamera, kao i sačuvane prepiske između bivših supružnika

Jezivo ubistvo Nusreta Destanovića (27) koje je potreslo okolinu Novog Pazara, ali i cijelu Srbiju, dodatno je zaprepastilo građane kada su isplivali detalji stravičnog zločina, nakon čega je glavni osumnjičeni S. A. Z., kako istražitelji sumnjaju, uz pomoć svog rođaka E. H. uspio da prikrije tragove zločina, pređe granicu i pobjegne u Njemačku.

Pored E. H. (40) iz Novog Pazara, koji je optužen za pružanje pomoći počiniocu krvavog zločina, uhapšen je i mladić E. Dž. (18) iz Sjenice, koji se sumnjiči za teško ubistvo u saučesništvu, kao i R. H. (27), također iz Sjenice, koja je uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Kako su prenijeli lokalni mediji, sumnja se da je E. H. primio osumnjičenog za ubistvo u svoju kuću, kada mu je pomogao da ukloni sve tragove zločina, a zatim mu dao 200 eura i odvezao na stanicu, gdje je S. A. Z., kako se sumnja, sjeo u autobus za Njemačku.

Kako su prenijeli lokalni mediji i Sandžak Danas, E. H. se sumnjiči da je oprao krvavu odjeću prvoosumnjičenog S. A. Z., osušio je, a zatim i zapalio. Također, S. A. Z. je u dvorište svog rođaka E. H. dovezao automboil “golf 4” koji je pripadao ubijenog Destanoviću, a policija je upravo tu i pronašla taj auto.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Kako se može vidjeti, E. H. je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, do prije dva dana svakodnevno je dijelio objave sa svojim prijateljima, a trenutno se nalazi u pritvoru, kao i ostali učesnici u zločini. Međutim, još uvijek nema detaljnih informacija o tragičnom događaju.

Podjećamo, Nusret Destanović je, kako se sumnja, ubijen 8. februara, u mjestu Karajukića Bunari, a sumnja se da je S. A. Z. koji se trenutno nalazi u bjekstvu, namamio žrtvu kada ga je kontaktirao preko telefona bivše supruge R. H, sa kojom je ubijeni navodno bio u vezi.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Kako se saznaje, R. H. je bila u stalnom kontaktu sa bivšim suprugom S. A. Z. o čemu svjedoče snimci sa nadzornih kamera, kao i sačuvane prepiske između bivših supružnika, međutim, njena krivica u ovom zločinu tek treba da se dokaže. S. A. Z. se trenutno nalazi u bjegstvu, dok potraga za njim uveliko traje, prenosi Avaz.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas