Srijeda, 28 veljače, 2024

‘Rok istekao, RS nema vojsku, carine, VSTS niti Agenciju za lijekove…Sve je bila laž!’

Preporučeno

Iz PDP-a su saopštili kako je “njihovo ‘oružje’ već godinama je galama i podvala, a naše mudrost i istina, koja na kraju uvijek pobijedi”

– Danas je istekao rok za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, što je vladajuća većina izglasala u zaključcima posebne sjednice 10. decembra, a Republika Srpska nema vojsku, nema Upravu za indirektno oporezivanje, a nije se ni krenulo u taj proces. Republika Srpska nadanašnji dan nema ni svoj Visoki sudski i tužilački savjet, niti Agenciju za lijekove, koja je, prema obećanjima vladajućih, trebala već biti osnovana, saopšteno je iz PDP-a.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Dalje se navodi da su još 10. decembra, kada su pod velom lažnog patriotizma izglasali vraćanje nadležnosti, rekli da je to farsa, laž, još jedna predizborna politička tema, igranje emocijama naroda.

“Šest mjeseci kasnije, kada ističe rok da se vrate nadležnosti Republici Srpskoj, sve što smo tada rekli pokazalo se tačnim. Vladajuća koalicija je tada provodila ko zna koju po redu farsu i prevaru naroda”, kaže se u saopštenju i dodaje da niko iz režimske koalicije nema pravo da nas pita ili kao prigovori što ne učestvujemo u izglasavanju njihovih lažnih zaključaka.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

Kada god je trebalo istinski zaštititi interese Republike Srpske, PDP navodi da se, ne samo učestvovali, nego su predlagali rješenja koja su usvajana, kao što je bilo nakon sramne odluke Valentina Incka.

“Ali u igrokazima, farsama, lažima i prevarama koje vlast na čelu sa SNSD servira narodu, nismo, niti ćemo učestvovati. Kolikogod se sada pokušali opravdati nekim prolongiranjima, za njih opravdanja nema – slagali su po ko zna koji put, kao što su lagali duže od decenije da će Republika Srpska biti odavno nezavisna.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Njihovo „oružje“ već godinama je galama i podvala, a naše mudrost i istina, koja na kraju uvijek pobijedi”, kaže se u saopštenju PDP-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas