Četvrtak, 18 travnja, 2024

Rumun u Klagenfurtu napao Bosanku (39): Prijeti mu deportacija

Autor:N.N.

Preporučeno

Postoji mogućnost da će biti deportovan u rodnu Rumuniju gdje je također pod istragom.

U nedavnom incidentu nasilja u Klagenfueru, Austrija, rumunski državljanin je napao 39-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine, što je izazvalo šok i zabrinutost u lokalnoj zajednici.

Prema izvještajima policije, incident se dogodio u centru grada kada je rumunski državljanin agresivno verbalno napao ženu, koristeći uvredljive riječi i prijeteći joj, što je samo jedan od ozbiljnih prekršaja koje je napravio u roku od dva dana. Policija je brzo intervenisala i uhapsila počinioca, koji se sada suočava sa optužbama za verbalno nasilje.

Upravo se čita:  Bosanac fingirao udese u Švicarskoj, zaradio preko 60.000 KM pa pobjegao

Međutim, to nije sve. Tokom istrage i provjere u policijskoj stanici utvrđeno je da je isti čovjek samo dan ranije napao bivšu partnerku, s kojom je dijelio stan u Beču. Ona ga je prijavila, a on je pobjegao u Klagenfurt.

Nadležni organi su najavili da će rumunskom državljaninu biti izrečene sankcije, uključujući mogućnost deportacije iz zemlje, u skladu sa austrijskim zakonima o imigraciji i nasilju.

Upravo se čita:  Bosanac iznajmljivao "narko-vile" za uzgoj marihuane: "Rekli su mi da nije ništa opasno"

Ovo nije prvi put da je takav incident zabilježen u Klagenfueru, ali lokalne vlasti i policija obećavaju odlučnu akciju u suočavanju sa nasiljem i osiguravanju sigurnosti za sve građane, bez obzira na njihovu nacionalnost ili porijeklo.

Građani su pozvani da se aktivno angažuju u borbi protiv nasilja i da prijave bilo kakve slučajeve koji ugrožavaju njihovu sigurnost ili sigurnost drugih.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas