Utorak, 27 veljače, 2024

Rusko upozorenje Sloveniji: “Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije…”

Preporučeno

Slovenskom diplomati u Moskvi jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uručilo notu u kojoj traži da smanje broj diplomatskog osoblja u Moskvi.

“Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije, smanjenje osoblja ruske diplomatske misije, slovenskom je diplomatu dostavljena nota u kojoj se traži da se smanji broj diplomatskog osoblja slovenskog veleposlanstva u Moskvi na četiri osobe u roku od 10 dana”, navode iz Ministarstva, prenosi ruski TASS.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

“Na temelju principa reciprociteta donesena je i odluka o korekciji uvjeta rada slovenskog diplomatskog predstavništva s obzirom na situaciju u kojoj se našlo naše veleposlanstvo u Ljubljani”, dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo je također napomenulo da su slovenskom diplomatu iznijeli nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, neutemeljenih pokušaja slovenskih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini te zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila neonacističkom režimu u Kijevu.

Upravo se čita:  Srbin mesaru pretvorio u mljekaru: “Kajmakom ubio 5 osoba, a 6 će imati doživotne posljedice uključujući bebu”

Slovenske vlasti donijele su 5. aprila odluku o izjednačavanju broja zaposlenika ruskog diplomatskog veleposlanstva s brojem zaposlenika slovenskog veleposlanstva u Moskvi, dodaje TASS.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Demonstranti nose transparente: “Da je vječna Bosna i Hercegovina”, “Putinovi poklisari nisu dobrodošli”, “za cjelovitu i nedjeljivu BiH”, “Dodik...

Još vijesti za vas