Srijeda, 28 veljače, 2024

Ryanair stigao u Sarajevo, od proljeća pet novih linija

Preporučeno

“Ryanair uvodi direktne letove iz Sarajeva do pet izuzetno atraktivnih evropskih destinacija, povezuje Sarajevo sa Londonom, Briselom, Milanom, Geteborgom i Memingenom i u tom procesu pruža Bosni i Hercegovini još veće turističke mogućnosti”, kazao je Bajić.

Najveća evropska niskobudžetna aviokompanija Ryanair objavila je danas da počinje sa radom u Sarajevu i da od aprila uspostavlja direktne aviolinije iz Sarajeva za Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano.

Predstavnici Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu (MAS) na zajedničkoj konferenciji za medije predstavili su planove buduće saradnje.

Direktor MAS Alan Bajić izjavio je da njihova vizija i misija da budu vodeći aerodrom u Bosni i Hercegovini koji je uporediv sa najboljim regionalnim i evropskim aerodromima, svakim danom postaje sve realnija.

“Ryanair uvodi direktne letove iz Sarajeva do pet izuzetno atraktivnih evropskih destinacija, povezuje Sarajevo sa Londonom, Briselom, Milanom, Geteborgom i Memingenom i u tom procesu pruža Bosni i Hercegovini još veće turističke mogućnosti”, kazao je Bajić.

Upravo se čita:  Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Podsjetio je da je uspješna realizacija tog projekta rezultat podrške Vlade Kantona Sarajevo sa Ministarstvom privrede i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, koje je raspisalo javni poziv koji se fokusirao na stimulisanje pokretanja strateških ruta, s ciljem povećanja broja turista u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kao i podršku Vlade Federacije BiH i Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH.

Federalni premijer Nermin Nikšić nada se da će broj od početnih pet destinacija biti proširen kako bi, naveo je, što veći broj turista došao u našu zemlju i da naši građani imaju vezu sa što većim brojem destinacija u svijetu.

“Siguran sam da je i menadžmentu kompanije Ryanair puno lakše da uđu u ovakav projekt kada vide da institucije države stoje iza njega. Mi ćemo u Vladi Federacije BiH pratiti i podržavati ovakve projekte, a u četvrtak na sjednici Vlade donosimo odluku o uplati grant sredstava aerodromima na prostoru Federacije BiH”, rekao je Nikšić.

Upravo se čita:  Da li su ukinuti i ovi letovi iz Tuzle? Zamaero objavio poražavajuće informacije

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk također je pozdravio dolazak najveće evropske aviokompanije, te druge aviokompanije na svijetu kada je riječ o broju prevezenih putnika. Dodao je da ćemo, pored ovih pet letova, od proljeća imati između deset do 15 novih destinacija koje će biti povezane sa glavnim gradom BiH.

Glavni komercijalni direktor aviokompanije Ryanair, Jason McGuinness, najavio je od sljedećeg aprila pet novih ruta sa 200.000 putnika godišnje.

Upravo se čita:  Uspješna kompanija iz Cazina gradi turističko naselje na Hvaru

Avioni ove kompanije lete u 40 država, na 230 aerodroma, a broj od 183 miliona prevezenih putnika godišnje planiraju povećati na 300 miliona. Također planiraju i dalji razvoj flote.

McGuinness je naglasio da će putnici imati priliku da se uvjere da je Ryanair pouzdana kompanija koja, istaknuo je, svoje operacije vrši na vrijeme i efikasno.

Kako bi proslavila Ryanairov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine, aviokompanija je pokrenula trodnevnu rasprodaju sjedišta na svojih pet novih linija za/iz Sarajeva po cijeni od 29,99 eura u jednom smjeru, za putovanja od 24. aprila do 24. oktobra, koja se moraju rezervisati do 30. novembra, samo na Ryanairovoj aplikaciji/web stranici.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas