Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

“S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena, za RS postoje dva puta”

Preporučeno

Milorad Dodik je kazao da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz entiteta RS

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o njegovoj posjeti Rusiji. Tom prilikom se pohvalio da je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao duže od sat vremena.

“Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika”, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  Vučić: BiH se otvoreno antisrpski postavlja, a ona je za nas međunarodno priznata država

Dodao je da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da visoki predstavnik Christian Schmidt nametne određena rješenja ovom entitetu u vezi državne imovine.

“Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta – jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama”, naglasio je Dodik.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Zaključio je da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz entiteta RS te je “jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu”.

Izdvajamo

Izdvajamo

U Srbiji ubijen brat ministra Vojina Mijatovića

U Beogradu je danas ubijen brat ministra u Vladi FBiH i potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, saznaje se iz izvora...

Još vijesti za vas