Četvrtak, 8 lipnja, 2023

SAD: Ubio čovjeka jer mu se smijao kako jede sendvič

Nemojte propustiti

Ronald Murray Eugene II (26) proglašen je krivim za ubistvo Mun Janga kojeg je u oktobru 2011. izudarao nogama i nanio mu teške povrede usljed kojih je podlegao u bolnici dva dana kasnije.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Muškarac iz Caifornije ubio je čovjeka jer mu se smijao zbog načina na koji je jeo sendvič.

Ronald Murray Eugene II (26) proglašen je krivim za ubistvo Mun Janga kojeg je u oktobru 2011.  izudarao nogama i nanio mu teške povrede usljed kojih je podlegao u bolnici dva dana kasnije.

Upravo se čita:  Američki obavještajci objavili ko stoji iza rušenja brane u Ukrajini

Napad se dogodio nakon što je Murray kupio sendvič u restoranu. Kada je uzeo prvi zalogaj, a komad mesa ispao Jang mu se počeo smijati, javlja Associated Press.

Tužitelji su rekli da je Murray Janga udario više puta, a zatim bacio sendvič prema njegovj glavi tom silinom da su se majoneza i salata zaglavili u njegovom uhu, prenosi NewJerseyNewsroom.com.

Upravo se čita:  Žena obavila kupovinu u Njemačkoj pa iznenadila objavom: "Nevjerovatno, ovo je koštalo 29,38 eura"

Murray je na sudu izjavio da je postupao u nužnoj obrani, a tvrdio je i to da je vidio Janga kako stisnutih šaka stoji nad njim nakon što se u restoranu okliznuo na meso i pao.

(Oslobođenje)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo