Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Samohrana majka Samira Salihović moli za pomoć: Teško bolesna, skupi i lijekovi od 20 KM

Preporučeno

Samira Salihović, samohrana majka iz Sarajeva, prolazi kroz najteže razdoblje svog života. Bez ikakvih redovnih primanja, teško bolesna, ne zna kome više da pruži ruku i zamoli za pomoć.

samira-s– Centar za socijalni rad pomaže koliko može, ali njihove nadležnosti i mogućnosti su ograničene. Puno bi mi lakše bilo kada bih riješila stambeno pitanje, ali sve moje nade su pale u vodu kada sam obaviještena da je odluka o dodjeli stanova u općini Novi Grad vraćena na početak. Živim u podstanarskom stanu i puno lakše bi mi bilo kada ne bih izdvajala za kiriju. Bila bih zadovoljna i jednom sobom, ali da znam da je moja i da me niko iz nje neće istjerati. Moj sin je završio saobraćajnu školu i na birou je, ali ne bira posao. Radi sve za što ga ljudi pozovu. Kćerka je prvi razred srednje škole i zbog situacije u kojoj se nalazimo, veoma je povučena, kaže Samira.

Upravo se čita:  1. mart: Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti

Samira je do sada imala nekoliko operacija.

– Trebala bih piti i lijekove, ali iako koštaju samo 20 KM, ne mogu ih sebi priuštiti. Teško je prihvatiti sve što mi se dešava i shvatiti zbog čega na ovakve ljude poput mene niko ne obraća pažnju. Nepravda, neimaština i bezosjećajnost jako bole, ističe Samira.

Upravo se čita:  Ranije osuđivani biznismen iz Dervente optužen za utaju blizu pola miliona maraka

Svi koji žele pomoći Samiri mogu se obratiti na broj telefona 061-508-025 ili uplatom na njen broj žiro-računa u Sparkasse banci Sarajevo je 199-049-00654540-95, dok je broj tekućeg računa 21-43560-654540.

Izvor: Oslobođenje

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas