Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Sanja Vulić: Denis Bećirović je zlotvor i primitivac, provodi politiku svog uzora Bakira Izetbegovića

Nemojte propustiti

Vulić tvrdi da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je jedini zlotvor i primitivac na političkoj sceni u BiH Denis Bećirović.

Reagujući na Bećirovićeve optužbe na račun predsjednika RS Milorada Dodika, Vulićeva je rekla za Srnu da ovako “primitivne i uvredljive izjave ne bi dali ni u najnecivilizovanijim krajevima, a kamo li jedan od članova Predsjedništva”.

Upravo se čita:  Mijatović kod Hadžifejzovića: Vučić će presuditi kraj Dodika, Efendića ćemo pomesti na izborima

– Pominjanje i prijetnje Miloradu Dodiku nisu put do pozicije predsjednika SDP-a, uostalom, histeričnost Bećirevića potvrđuje da je Zukan Helez obezbijedio većinu glasova za prvog čovjeka stranke – navela je Vulićeva.

Ona tvrdi da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima, a to što bi Bećirović da provodi politiku učitelja i svog uzora Bakira Izetbegovića, pa da BiH islamizuje nije po slovu Dejtona.

Upravo se čita:  Vukanović nazvao Mijatovića saradnikom BIA-e i pozvao ga na TV duel, ubrzo stigao odgovor

– Da međunarodna zajednica poštuje Dejton, ovakve izjave člana Predsjedništva bile bi predmet osude, a sam Bećirović bio bi sankcionisan. Јedina istina u BiH je da dio međunarodne zajednice i određeni Bošnjaci rade na istrebljenju Srba i Hrvata iz BiH – konstatovala je Vulićeva.

Ona je poručila Bećiroviću da prihvati realnost i činjenicu da će Republike Srpske uvijek biti, a islamske BiH – nikada.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo