Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Sanja Vulić: Denis Bećirović je zlotvor i primitivac, provodi politiku svog uzora Bakira Izetbegovića

Preporučeno

Vulić tvrdi da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je jedini zlotvor i primitivac na političkoj sceni u BiH Denis Bećirović.

Reagujući na Bećirovićeve optužbe na račun predsjednika RS Milorada Dodika, Vulićeva je rekla za Srnu da ovako “primitivne i uvredljive izjave ne bi dali ni u najnecivilizovanijim krajevima, a kamo li jedan od članova Predsjedništva”.

Upravo se čita:  Mehmedović “vrlo dobro zna Cvijanović”: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon

– Pominjanje i prijetnje Miloradu Dodiku nisu put do pozicije predsjednika SDP-a, uostalom, histeričnost Bećirevića potvrđuje da je Zukan Helez obezbijedio većinu glasova za prvog čovjeka stranke – navela je Vulićeva.

Ona tvrdi da je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH jasno definisao da imovina pripada entitetima, a to što bi Bećirović da provodi politiku učitelja i svog uzora Bakira Izetbegovića, pa da BiH islamizuje nije po slovu Dejtona.

Upravo se čita:  Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: "Gospodo, doktori nam idu u 'mrsko' Sarajevo, ne u Njemačku"

– Da međunarodna zajednica poštuje Dejton, ovakve izjave člana Predsjedništva bile bi predmet osude, a sam Bećirović bio bi sankcionisan. Јedina istina u BiH je da dio međunarodne zajednice i određeni Bošnjaci rade na istrebljenju Srba i Hrvata iz BiH – konstatovala je Vulićeva.

Ona je poručila Bećiroviću da prihvati realnost i činjenicu da će Republike Srpske uvijek biti, a islamske BiH – nikada.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68 suzdržanih. Više...

Još vijesti za vas