Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Saradnica Ibrahima Hadžibajrića plakala u sudu: Spremna sam na kućni pritvor radi kćerke

Preporučeno

Priložila je sve putne isprave od Destanović navodeći kako nema putnu ispravu Kosova već samo ličnu kartu koju je voljna da preda.

Marsela Bajramović, advokatica Alme Destanović kazala je kako su njenu branjenicu spomenuli samo nekoliko puta u sat vremena izlaganja. Istakla je kako je kao sekretar Destanović imala pravo da po ovlaštenju načelnika potpiše dva ugovora za najam parkinga. Ugovori su, tvrdi, bili korisni za Općinu.

“Površine je koristio Rad, ali nije imalo ugovor sa Općinom. Kada je to utvrđeno, Destanović je uputila zahtjev Radu da im vrati taj prostor. Za vrijeme korištenja nisu dali ni jednu marku Općini. Destanović je učinila sve da vrati to Općini i da imaju prihod preko drugih korisnika parkinga”, kazala je Bajramović, prenosi N1.

Upravo se čita:  Pripremite se: Zima stiže u BiH, temperature padaju ispod nule - očekuje se vjetar i mraz

Priložila je sve putne isprave od Destanović navodeći kako nema putnu ispravu Kosova već samo ličnu kartu koju je voljna da preda.

“Ima maloljetno dijete od nepune dvije godine koje je sada s majkom od 72 godine i ako je zadržite to je nehumano prema malodobnoj kćerki. Spremna je da surađuje i tražimo eventualni kućni pritvor zbog kćerke”, navela.

Upravo se čita:  Direktoru građevinske firme zbog pogibije radnika godina zatvora, njegovoj supruzi doživotno će isplaćivati odštetu

Zatražila je bilo koju mjeru zabrane kazavši da je spremna na to samo da je puste kući zbog kćerke.

Obrazlažući novac na računu, Bajramović je kazala kako Destanović ima dva brata u Njemačkoj i da iznos od 160.000 KM nije neki veliki iznos.

“Ostvarila je prihod 40.000 KM godišnje i nije sporno što je uštedila”, kazala je Bajramović.

Upravo se čita:  Zbog snijega koji je padao tokom noći otežan saobraćaj na putevima u BiH

Dodala je kako njena majka živi u Sarajevu te je priložila nalaze od nje tvrdeći da se liječi u BiH.

Alma Destanović je zamolila da uzme zapisnik o oduzimanju novca iz stana ističući kako joj nađeno puno manje novca nego što je tužitelj tvrdio. Počela plakati i moliti sud da joj ne oduzima pravo majke da bude sa kćerkom.

Očekuje se sudska odluka o pritvoru.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo