Srijeda, 19 lipnja, 2024

Sarajevo dobija pojačane mjere sigurnosti za vrijeme turističke sezone

Preporučeno

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

Turistička sezona u Sarajevu i Bosni i Hercegovini već je počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i augusta, kada se očekuje i povećanje broja turista.

Na jednom od susreta s privrednicima „Na kafi s ministrom“ predstavnici turističkog sektora kao najveće probleme turističke djelatnosti istakli su prosjaćenje i džeparenje, te tom prilikom istakli da se isti moraju rješavati već sada kako bi spremni dočekali sezonu i izbjegli situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do nesagledivih posljedica u oblasti turizma.

Upravo se čita:  Sudar tri vozila: Evo šta o nesreći u Stocu kaže policija

Slijedom ovih zahtjeva privrednika ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić organizovao je sastanak s ministrom MUP-a Admirom Katicom, ministricom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Ivanom Prvulović, te predstavncima Udruženja turističkih privredika Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

Upravo se čita:  Na GP Izačić 50 knjiga završilo u kontejneru: "Živjele knjige do kojih sam tako teško došao. Da ih neko tako baci"

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

„Mi smo danas, svi zajedno donijeli zaključke koji će omogućiti realizaciju aktivnosti koje će dovesti do povećanja stepena sigurnosti kako turista u našem Kantonu, tako i naših građana i građanki i odmah ćemo poduzeti sve neophodne korake da se te aktivnosti na vrijeme realizuju“, naveo je ministar Delić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija na Jablaničkom jezeru: Utopio se maloljetnik

U Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine u Konjicu u utorak se utopio maloljetnik, izvijestili su iz GSS-a Prenj. Kako navode,...

Još vijesti za vas