Srijeda, 17 travnja, 2024

Sarajevska policija u akciji: Uhapšena dva muškarca, zaplijenjeno oružje i droga

Preporučeno

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode je lišen 34-godišnji A.D. iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo realizovali su operativnu akciju “Sultan II” s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima koji su izvršeni na području općine Novi Grad, pronađeno je i oduzeto: jedan PVC paket sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, bruto mase oko 850 grama; četiri PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto mase oko 2.330 grama; jedna PVC kesa sa ukupno 399 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu esctasy – MDMA; jedna PVC kesa sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 10 grama; jedan pištolj; 113 komada metaka; određena količina gotovog novca u BAM i EUR valuti i drugi predmeti od interesa.

Upravo se čita:  FHMZ objavio prognozu za april: Četiri uzastopna dana kiše i pad temperatura

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode je lišen 34-godišnji A.D. iz Sarajeva.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, slobode je lišen 31-godišnji A.H. iz Sarajeva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas