Petak, 1 prosinca, 2023

Schmidt provocira Dodika: ‘ Nekad imam osjećaj da je kao Don Kihot. Moraš li prvo nazvati Lavrova pa odlučiti, u BiH ću ostati sve dok…’

Christian Schmidt je također pri samom kraju razgovora otkrio koliko planira ostati u BiH.

Preporučeno

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt sinoć je gostovao na Face TV gdje je govorio o aktuelnim temama, Miloradu Dodiku te poručio koliko planira ostati u BiH. Za Dodika je kazao da se ponaša kao Don Kihot.

– Vidite, kakvu borbu vodi Dodik? Za svoju Republiku Srpsku, to je uredu, zato postoje zakoni i pravila. Nekad imam osjećaj da je kao Don Kihot, koji se sa svojim kopljem svaki dan borio protiv vjetrenjača. O čemu se zapravo radi. Radi se o tome da ljudi trebaju i žele ostati u BiH i dobiju pristup u EU. Ovo nije nikakva šuplja fraza – rekao je Schmidt.

Upravo se čita:  Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa isprozivao Trojku: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?

Također, kazao je kako se Dodiku mora reći da se on mora jasno pozicionirati.

– Treba reći ovako, Vi se gospodine Dodik morate sada sasvim jasno pozicionirati. Želite li svojoj zemlji, a vaša zemlja nije vaš entitet, nego je to BiH, omogućiti put u Evropsku uniju i integracije. Možete li sami odlučiti ili morate nazvati Lavrova da vam da zeleno svijetlo, odlučite sami – rekao je Schmidt.

Upravo se čita:  Dodik o Helezovim tvrdnjama i dešavanjima u Banjoj Luci: Ovo i jest 99 posto Srbija

Schmidt je također pri samom kraju razgovora otkrio koliko planira ostati u BiH.

Poručio je da neće ići “dok ne budu realizovane 5+2 reforme”. Također, objasnio je da mu Dodik svojim negodovanjem i nepriznavanjem visokog predstavnika ustvari samo produžava mandat u BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo