Srijeda, 22 svibnja, 2024

SDA: Trojka ispunjavanje Dodikovih želja pokušava sakriti obmanjivanjem građana

Preporučeno

Tvrdnjama da je Vijeće ministara BiH na sjednici održanoj 11. maja 2023. godine donijelo odluku o započinjanju pregovora sa Hrvatskom o izgradnji Južne plinske interkonekcije, ministri Elmedin Konaković i Edin Forto su obmanuli javnost i međunarodnu zajednicu, saopćili su iz SDA.

– Informacija da je Vijeće ministara BiH samo deklarativno podržalo projekat Južne plinske interkonekcije, a da su istovremeno utvrdili Prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda Nova istočna interkonekcija, potvrđuje da je Trojka ispunila želju Milorada Dodika i da su svoju servilnost pokušali prikriti neistinama.

Upravo se čita:  SIPA u Bratuncu uhapsila muškarca jer se ilegalno bavio bankarskom: Oduzeli mu i VW Touarega

Pristankom na izgradnju novog ruskog gasovoda, bez prethodno usvojenog državnog zakona o gasu i bez postojanja alternativnih izvora snabdijevanja gasom, trojka je isporučila energetski suverenitet Bosne i Hercegovine, a Miloradu Dodiku i njegovim političkim nasljednicima je u ruke predala potpunu kontrolu nad distribucijom gasa i određivanjem njegove cijene za građane FBiH.

Kadrovi trojke u Vijeću ministara BiH dužni su građanima objasniti zašto su odobrili samo Istočnu interkonekciju, te zašto su pokušali obmanuti bosanskohercegovačku javnost i međunarodnu zajednicu tvrdnjama da su započeli proceduru realizacije oba projekta – navode iz SDA.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas