Četvrtak, 30 studenoga, 2023

SDA: Trojka ispunjavanje Dodikovih želja pokušava sakriti obmanjivanjem građana

Preporučeno

Tvrdnjama da je Vijeće ministara BiH na sjednici održanoj 11. maja 2023. godine donijelo odluku o započinjanju pregovora sa Hrvatskom o izgradnji Južne plinske interkonekcije, ministri Elmedin Konaković i Edin Forto su obmanuli javnost i međunarodnu zajednicu, saopćili su iz SDA.

– Informacija da je Vijeće ministara BiH samo deklarativno podržalo projekat Južne plinske interkonekcije, a da su istovremeno utvrdili Prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda Nova istočna interkonekcija, potvrđuje da je Trojka ispunila želju Milorada Dodika i da su svoju servilnost pokušali prikriti neistinama.

Upravo se čita:  Federalni ministar pojasnio: Ko će sve dobiti finansijsku pomoć koju je osigurala EU

Pristankom na izgradnju novog ruskog gasovoda, bez prethodno usvojenog državnog zakona o gasu i bez postojanja alternativnih izvora snabdijevanja gasom, trojka je isporučila energetski suverenitet Bosne i Hercegovine, a Miloradu Dodiku i njegovim političkim nasljednicima je u ruke predala potpunu kontrolu nad distribucijom gasa i određivanjem njegove cijene za građane FBiH.

Kadrovi trojke u Vijeću ministara BiH dužni su građanima objasniti zašto su odobrili samo Istočnu interkonekciju, te zašto su pokušali obmanuti bosanskohercegovačku javnost i međunarodnu zajednicu tvrdnjama da su započeli proceduru realizacije oba projekta – navode iz SDA.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo