Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

SDA: Vladajuća koalicija potvrdila da ne želi poštenije izbore, odluka Doma naroda je rezultat dogovora u Laktašima!

Preporučeno

"Pozivamo visokog predstavnika Christiana Schmidta da na temelju odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je već usvojio ovaj Prijedlog Kluba SDA, te u skladu sa svojim ranijim obećanjem donese odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje će omogućiti organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora", poručuju iz SDA

Odluka vladajuće koalicije da u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odbije po hitnoj proceduri razmatrati i usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na integritet izbornog procesa potvrđuje da aktuelnoj državnoj vlasti nije stalo do evropskog puta Bosne i Hercegovine i da će učiniti sve da spriječe organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

Poručili su ovo iz Stranke demokratske akcije i dodali: “Odbacivanjem mogućnosti da se SDA-ov prijedlog usvoji u hitnom postupku vladajuća koalicija pokušava kupiti vrijeme i u konačnici spriječiti zaustavljanje izbornih prevara i manipulacija. Ovakav ishod glasanja realizacija je dogovora kojeg su predsjednici vladajućih stranaka postigli na privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima”.

“S druge strane, neprihvatanje ovog Zakona prije sjednice Evropskog vijeća, koje će u martu razmatrati mogućnost otvaranja pregovora Evropske unije sa Bosnom i Hercegovinom, jasna je poruka vlasti da im nije stalo do evropskog puta i da je sva priča o navodnoj posvećenosti tom putu samo paravan za ustupke koje „Trojka“ daje SNSD-u i HDZ-u BiH”, kažu iz SDA.

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

Na kraju zaključuju: “Pozivamo visokog predstavnika Christiana Schmidta da na temelju odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je već usvojio ovaj Prijedlog Kluba SDA, te u skladu sa svojim ranijim obećanjem donese odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje će omogućiti organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora”.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas