Srijeda, 29 svibnja, 2024

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Preporučeno

Ova stranka otpustila je 37 radnika, kojima su podijeljene knjižice i savjetovano im da svoja radna prava potraže na birou.

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način, bez tekućeg računa ova stranka namjerava izaći na izbore.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević potvrdio je na press konferenciji da se razmišlja i o ’’krajnjoj’’ varijanti, odnosno da bi SDS na Lokalne izbore mogao pod nazivom ’’SDS Volja naroda’’.

Istakli su da opcija gašenja SDS-a ne postoji, ali da se razmišlja o svim izlaznim strategijama.

Upravo se čita:  Vučić: BiH se otvoreno antisrpski postavlja, a ona je za nas međunarodno priznata država

-Sve će zavisiti od izbornih pravima, rekao je Miličević novinarima.

Značajne savjete u kompleksnoj situaciji dao je, kako je Miličević istakao, bivši predsjednik Mladen Bosić.

Ova stranka otpustila je 37 radnika, kojima su podijeljene knjižice i savjetovano im da svoja radna prava potraže na birou.

Problemi su nastali zbog gašenja tekućeg računa SDS-a koji je od 2004. godine na američkoj crnoj listi.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

Glavni odbor SDS raspravlja o novonastaloj situaciji odnosno o Informaciji usljed gašenja transakcionog računa SDS, realizaciji zaključaka sa predhodne sjednice Glavnog odbora kao i o prijedlozima Pravilnika o radu Aktiva mladih i Aktiva žena SDS.

Glavna tema sastanka je ipak izlazak SDS na izbore i prevazilaženje situacije u kojoj se našao SDS nakon odluke o blokadi stranačkog računa od strane Sjedinjenih američkih država odnosno Kancelarije za kontrolu strane imovine (OFAC).

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je ugašen 27. marta 2024. godine, čime je njeno finansiranje dovedeno pod znak pitanja, a 37 zaposlenih je ostalo bez svojih zakonito zarađenih plata, jer je prekinut radni odnosi za sve zaposlene službenike u SDS, zaključno sa 31. martom 2024.

Upravo se čita:  Opozicija u Srbiji optužuje predsjednika te zemlje: Vučić je neutralno glasanje za Rezoluciju Hondurasu platio 500.000 dolara

Naime, SDS je jedina politička partija koja se nalazi na crnoj listi Kancelarije za kontrolu strane imovine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas