Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Sebija Izetbegović nakon hapšenja Mehmedagića: Heroj Osman će izdržati i ovo, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere

Preporučeno

Izetbegović je poručila kako je Osman Mehmedagić jedan od heroja odbrane Bosne i Hercegovine i pravi borac.

Nakon što je bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić uhapšen zajedno sa trenutno suspendovanim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem, oglasila zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) i bivša direktorica Kliničkog centra u Sarajevu.

Poručila je kako je Mehmedagić jedan od heroja odbrane Bosne i Hercegovine i pravi borac.

– Junak u svakoj situaciji koja ga je zadesila. Jednostavno hrabar čovjek. Težak posao mu suđen i u miru. Baš težak posao u kojemu mnogima smeta. Nikada u našim susretima nije spomenuo svoj posao, nikada se žalio na probleme u poslu, nikad ni o kome ružnu riječ rekao, a vjerovatno svašta znao. Stabilan i pouzdan.

Upravo se čita:  Promjene u tradiciji: Mladoženje u BiH preuzimaju prezime supruge

Nikad se nije požalio da ga nešto boli, a znam da ga mora boljeti jer znam kakvog su nam ga donijeli u bolnicu, u julu 1992. godine kad je ranjen PAM-om, u kritično teškom stanju. Sedam sati smo operisali, pa još nekoliko operacija nakon toga. Izdržaće Osman i ovo, ako Bog da, opet izaći čist od laži i kleveta, a lažovi i opsjenari će nastaviti da lažu i pakuju afere svakome ko im smeta jer oni polaze od sebe: lopovi misle da svi drugi kradu, lažovi misle da svi drugi lažu, vlasnici lažnih diploma svoju sramotu prebacuju na one koni su zakonski sve stekli, izdajnici se tješe da su i drugi izdajnici, oni koji prisluškuju bez naloga misle da i drugi to rade i tako u nedogled.

Upravo se čita:  Zbog Sanina Muse i najavljenog defilea u Brčkom, u toku policijska akcija "Ljevak" koju provodi MUP RS-a

Dok god bjelodano jasno i bez ikakve sumnje ne dokažu nešto drugo, Osman Mehmedagić je junak i više puta nagrađivani policajac, dobar čovjek. Ako slučajno dokažu da je uradio nešto loše i to ću prihvatiti, jer pravda se prihvatiti mora i svi moramo poštovati odluke suda.

Ipak, znajući njega, vjerujem da ćemo ga ponovo dočekati kao i prošli put kad smo napravili ovu fotografiju, poručila je Izetbegović putem svog Facebook profila.

Upravo se čita:  Zabilježeno u BiH: Vozač kamiona polomio rampu na pružnom prelazu

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas