Srijeda, 24 travnja, 2024

Selektor Milošević: Poraz jeste bolan za sve nas, ali iz ovoga može graditi nešto

Preporučeno

“Ova reprezentacija već ima potencijal. Bašić je trebao ući, a u ovoj ekipi ima već 5-6 igrača koji su tu. Tu je još nekoliko njih koji će činiti budućnost. Tu je kostur i baza."

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je još jedno razočarenje. Nije se naš tim uspio plasirati na veliko takmičenje ni nakon petog baraža.

Igrao je naš tim sjajno 80 minuta, vodio, a onda nakon izmjena pao uslijedio je pad.

“Tih 85 minuta bilo je sjajno, u ovom momentu nije realno očekivati od toga. Mnogo mi je žao momaka i načina na koji smo primili golove u situaciji kada vodimo i primimo dva gola iz kontranapada. Teško ih je bilo dozvati, a povrede dva bitna igrača uticale su da se raspadnemo. Nemam nijednom momku ništa da zamjerim. Nema niko, ni od vas, ni ljudi koji su bili na stadionu. Momcima se ne može ništa zamjeriti na borbi, zalaganju, ali i kvalitetu. Takav tim smo neutralisali 85 minuta, ali nije bilo dovoljno koncentracije da to završimo. Jedina odgovornost je na nama u stručnom štabu, na menu. Momcima niko nema šta zamjeriti”, rekao je Milošević.

Osvrnuo se i na šansu Demirovića koja bi završila posao.

“Posebno boli što je bila neposredno prije izjednačujućeg gola. Protiv ekipa koje igraju ovako teško im je stvarati šanse, ali oni nama nisu do gola napravili ni polušansu. Momci su taktički odradili perfektno ono što se očekivalo od njih. Jedino mi je drago što sam ja vjerovao i pričao im da mogu. To su i oni shvatili, iz poraza se uči, a ako ništa shvatili su da mogu mnogo više nego što je bilo u proteklih godinu, dvije. Ova reprezentacija može mnogo više i s te strane i neka satisfakcija momaka koji su pokazali da mogu igrati utakmice na nivou Eura. Pokazali su da možemo.”, ističe selektor.

Kako selektor vidi budućnost ove reprezentacije?

“Ova reprezentacija već ima potencijal. Bašić je trebao ući, a u ovoj ekipi ima već 5-6 igrača koji su tu. Tu je još nekoliko njih koji će činiti budućnost. Tu je kostur i baza. Suština jeste da pored ovih igrača imate igrače koji imaju karakter. Najdraže mi je da su pokazali da imaju karakter protiv ozbiljne ekipe. Nisu se niti jednog trenutka uplašili, sve su ispoštovali na visokom nivou. Na bazi ovoga treba graditi u budućnosti. Poraz jeste bolan za sve nas, ali mislim da se iz ovoga može nešto graditi ako pričamo o kvalitetu”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas