Srijeda, 21 veljače, 2024

Selma i Mahir sa tri kćerke pokrenuli biznis: Želimo biti sretni “svoji na svome”

Autor:Fena

Preporučeno

Merima Hodžić, najstarija kćerka Hodžića, smatra kako je ovo prilika da svojim vršnjacima pošalje poruku da se radom i zalaganjem mogu ostvariti zapaženi rezultati u Bosni i Hercegovini.

U Brezi je otvoren novosagrađeni proizvodni pogon za uzgoj i tov pilića kompanije “Kokoda” d.o.o. u Brezi.

Bračni par Mahir i Selma Hodžić odluku o pokretanju porodičnog biznisa i osnivanju kompanije “Kokoda” donijeli su prije dvije godine kada su uvidjeli da će potražnja za hranom iz godine u godine biti sve veća. Ukupna investicija u razvoj kompanije iznosi 540.000 KM od čega je posredstvom Razvojne banke Federacije BiH osigurana povoljna kreditna linija i grant sredstva Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 128.900 KM.

Upravo se čita:  U Živinicama živi oko 150, a u Kaknju čak 40 milionera

Direktorica kompanije “Kokoda” Selma Hodžić kaže kako je sve veća potražnja na tržištu za hranom te su u tom pravcu odlučili usmjeriti investiciju.

-U dosadašnji razvoj kompanije uložili smo više od 500 hiljada KM. S obzirom da je u pitanju porodični biznis, u početku će naša petočlana porodica, suprug, tri kćerke i ja, brinuti o različitim aspektima poslovanja. Očekujem da kroz određeno vrijeme uposlimo i dodatne radnike i proširimo proizvodnju – kazala je Hodžić tokom svečanog otvorenja proizvodnog pogona, te se zahvalila Federalnom ministarstvu poljoprivrede kao i lokalnim vlastima i poslovnim partnerima.

Upravo se čita:  Od naredne godine letovi iz Sarajeva za SAD i Kanadu? Evo za koje sve destinacije pregovara sarajevski aerodrom

Merima Hodžić, najstarija kćerka Hodžića, smatra kako je ovo prilika da svojim vršnjacima pošalje poruku da se radom i zalaganjem mogu ostvariti zapaženi rezultati u Bosni i Hercegovini.

– Rad i privređivanje su nešto što mlade može spriječiti u odlasku iz naše zemlje. Uz pruženu podršku vjerujem da možemo ostvariti zacrtane ciljeve i biti sretni ‘svoji na svome’ – kazala je tokom otvorenja Merima Hodžić.

Upravo se čita:  U Živinicama živi oko 150, a u Kaknju čak 40 milionera

Objekat će, kako je rečeno, tokom otvorenja imati mogućnost uzgoja od 10.000 pilića po jednom turnusu a vlasnici su već ugovorili kompletnu isporuku utovljenih pilića domaćim bosanskohercegovačkim kompanijama koje se bave otkupom, preradom i prodajom piletine.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas