Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Sergej Lavrov govorio o pitanju od kojeg strahuje cijeli svijet: U nuklearnom ratu ne može biti pobjednika

Preporučeno

Lavrov je u intervjuu branio rusku agresiju na jednu nezavisnu i suverenu državu, tvrdeći kako Rusija samo štiti regij Donbasa.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je za prorežimsku rusku agenciju TASS govorio o agresiji na Ukrajinu, odnosno o takozvanoj specijalnoj operaciji. Očekivano, branio je rusku agresiju na jednu nezavisnu i suverenu državu, tvrdeći kako Rusija samo štiti regij Donbasa.

Upravo se čita:  Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

U jednom od odgovora, kako je preneseno na Facebook stranici Ruske ambasade u BiH, Lavrov se dotakao i pitanja od kojeg strahuje cijeli svijet, a to je mogućnost izbijanja nuklearnog rata između Rusije i SAD-a.

– Mi smo glavni inicijator izjava datih na samitima Rusije i Sjedinjenih Država i koje su date u ime lidera pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a da u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika, stoga nikad ne smije izbiti. Ovo je naš stav. Čvrsto se toga pridržavamo, kazao je Lavrov.

Upravo se čita:  Zemlja EU oduzimat će sve automobile s ovim registarskim pločicama

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas