Srijeda, 22 svibnja, 2024

Šestero poginulih u eksploziji u slovenačkoj hemijskoj tvornici: Poznat i uzrok nesreće?

Autor:Hina

Preporučeno

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći

Broj poginulih u nesreći koja se jučer ujutro dogodila u hemijskoj tvornici u slovenskom Kočevju povećao se na šest, nakon što je sinoć u ljubljanskom Kliničkom centru umro jedan od dvojice radnika koji su u eksploziji i požaru dobili teške opekline, potvrdio je direktor firme Melamin Srečko Štefanič.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Očekuje se da će policija danas izaći s prvim rezultatima istrage o nesreći, ali u poduzeću ocjenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.

Uzrok za tragični događaj najvjerovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor, kazao je još jučer Štefanič, dodavši da je došlo do tragične zabune, odnosno zamjene dviju sirovina.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

U nesreći su poginuli jedna osoba zaposlena u Melaminu, firmi koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, te petero radnika jedne firme iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije, prenosi Hina.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas