Subota, 20 travnja, 2024

SDA: “Šestorka” blokirala put BiH u EU i NATO

Preporučeno

I ovaj sastanak “šestorke” pokazao je da oni ne znaju ili ne mogu postići dogovor ni o čemu, navodi se u saopštenju SDA.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kad je u pitanju vojna imovina, dogovor predstavlja korak unazad jer umjesto da Vijeće ministara usvoji već potpisani sporazum, vraćaju ga na doradu.

Očito da se pripremaju novi ustupci za Milorada Dodika – saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA) nakon današnjeg sastanka šest parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Schmidt o eventualnim izmjenama Izbornog zakona: Vlast treba preuzeti odgovornost

– U pogledu presude Sejdić-Finci, očito da ni tu nema napretka te da će i ovaj rok za podnošenje aplikacije za kandidatski status isteći bez provođenja ove presude.

To nije dobro za Bosnu i Hercegovinu i njen put za članstvo u EU i NATO.

Krajnji dogovor današnjeg sastanka je da se dalje dogovaraju – citat je iz saopćenja SDA.

Upravo se čita:  Danas do 32 stepena, slijedi burna promjena vremena: Veliki pad temperatura i snijeg

Prema toj stranci, jedini dogovori koji su postignuti u aktuelnom mandatu Vijeća ministara su dogovori u kojima je ona učestvovala (popis stanovništva, Zakon o sistemu državne pomoći, sporazum o vojnoj imovini, bezvizni režim i drugo).

– Jedino što spomenuta ‘šestorka’ može da se dogovori je na štetu Bosne i Hercegovine (budžet,pravosuđe, Centralna banka, Elektroprijenos), a što je definirano i u sporazumima Lagumdžija-Dodik-Čović – saopćila je SDA.

Upravo se čita:  Uvođenje tri tarife: Kako ćemo ubuduće plaćati struju i koliko će ona koštati?

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas