Subota, 10 lipnja, 2023

SDA: “Šestorka” blokirala put BiH u EU i NATO

Nemojte propustiti

I ovaj sastanak “šestorke” pokazao je da oni ne znaju ili ne mogu postići dogovor ni o čemu, navodi se u saopštenju SDA.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kad je u pitanju vojna imovina, dogovor predstavlja korak unazad jer umjesto da Vijeće ministara usvoji već potpisani sporazum, vraćaju ga na doradu.

Očito da se pripremaju novi ustupci za Milorada Dodika – saopćila je Stranka demokratske akcije (SDA) nakon današnjeg sastanka šest parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Policija u Sarajevu jučer zatekla čak 34 pijane osobe za volanom

– U pogledu presude Sejdić-Finci, očito da ni tu nema napretka te da će i ovaj rok za podnošenje aplikacije za kandidatski status isteći bez provođenja ove presude.

To nije dobro za Bosnu i Hercegovinu i njen put za članstvo u EU i NATO.

Krajnji dogovor današnjeg sastanka je da se dalje dogovaraju – citat je iz saopćenja SDA.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

Prema toj stranci, jedini dogovori koji su postignuti u aktuelnom mandatu Vijeća ministara su dogovori u kojima je ona učestvovala (popis stanovništva, Zakon o sistemu državne pomoći, sporazum o vojnoj imovini, bezvizni režim i drugo).

– Jedino što spomenuta ‘šestorka’ može da se dogovori je na štetu Bosne i Hercegovine (budžet,pravosuđe, Centralna banka, Elektroprijenos), a što je definirano i u sporazumima Lagumdžija-Dodik-Čović – saopćila je SDA.

Upravo se čita:  Karić komentarom "potopila" Bradaru: Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati

(Fena)

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo