Subota, 2 ožujka, 2024

Sidran odgovorio Žbanić: Broj ubijene djece je varijabla, ali konstanta je da niko od snajperista VRS-a nije sjeo na optuženičku klupu

Preporučeno

– Broj ubijene djece je varijabla. Možda se nikad i neće egzaktno ustanoviti. Ali je konstanta da na optuženičku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista Vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali – poručuje Sidran

Abdulah Sidran, bh. akademik i književnik, oglasio se jutros na svom Facebook profilu povodom aktuelne teme oko broja ubijene djece u opkoljenom Sarajevu tokom agresije na BiH.

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

On je u svom komentaru odgovorio bh. rediteljici Jasmili Žbanić koja se proteklih dana oglašavala na ovu temu.

Sidran kaže kako je broj ubijene djece varijabilan, ali je konstanta da niko od stotina snajperista VRS-a nije sjeo na optuženičku klupu zbog ubijanja sarajevske djece.

– Broj ubijene djece je varijabla. Možda se nikad i neće egzaktno ustanoviti. Ali je konstanta da na optuženičku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista Vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali. Šta je onda u tome istinski problem?, upitao je Sidran.

Upravo se čita:  Udruženja žrtava: Kako Kahrimanović može tvrditi da zna na koji način su likvidirani Srebreničani?

Podsjećamo, priču oko broja ubijene djece opkoljenog Sarajeva prije nekoliko dana je pokrenuo bh. psiholog i politički analitičar Srđan Puhalo koji je tražio dokaz tvrdnje da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete tokom opsade.

Puhalov komentar podigao je mnogo prašine u domaćoj javnosti, te su se zbog toga oglasile mnoge ličnosti sa političke i javne scene naše zemlje.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas