Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

SIPA otkrila plantažu marihuane u nekadašnjoj pilani u Mokrom, zaplijenjeno 13 kilograma i 1.152 stabljike

Preporučeno

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca, dodaje se u saopćenju.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na poručju Mokrog, općina Pale, otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom, saopćila je SIPA.

Otkriveno je i privremeno oduzeto više od 1.152 zasada stabljika marihuane, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj labaratoriji, 13 kilograma marihuane, koja je bila spremna za prodaju.

Upravo se čita:  Na Vilsonovom šetalištu ispaljeno 16 metaka: Poznat idenitet ubijenog muškarca

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dvije osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama propisano Krivičnim zakonikom RS-a.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca, dodaje se u saopćenju.

Akcija je provedena po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas