Srijeda, 24 travnja, 2024

SIPA pretresa i hapsi u Sarajevu: Privedena jedna osoba, “pala” pošiljka sa 22 kg speeda

Autor:Agencije

Preporučeno

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćili su iz SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA danas su na području Sarajeva uhapsili jednu osobu te zaplijenili veću speeda, tačnije oko 22 kilograma te droge.

Pripadnici SIPA su, kako je saopćeno iz ove policijske agencije, realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji te pronašli drogu.

Upravo se čita:  Mijenjaju se "pravila igre": Šta će biti sa dječijim dodatkom?

“Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, saopćili su iz SIPA-e dodajući da je istovremeno otkrivena i zaplijenjena i određena količina maruhuane, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.

Upravo se čita:  "Ne pamtimo ovako tešku situaciju": U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Ove aktivnosti su realizovane na osnovu usmenog naloga Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Akcija “Trougao”: Uhapšeno pet osoba, pretresaju se stambeni i poslovni objekti

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku...

Još vijesti za vas