Četvrtak, 8 lipnja, 2023

SIPA pretresa na više lokacija u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i na Palama

Nemojte propustiti

O konačnom ishodu operetivne akcije “Squere” javnost će biti informisana naknadno, po završetku planiranih aktivnosti, saopćila je SIPA.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije “Squere”, na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave, prevara, porezna utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Ministar "ze" i "šiša king" osniva svoju stranku: "Oni su rekli – super, evo, možeš ti"

Također, policijski službenici SIPA-e će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministrstva unutrašnjih poslova RS-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Upravo se čita:  Ambasadori PIC-a okupili se u OHR-u, Schmidt se obraća u srijedu

O konačnom ishodu operetivne akcije “Squere” javnost će biti informisana naknadno, po završetku planiranih aktivnosti, saopćila je SIPA.

Kako navodi Istraga.ba, pripadnici SIPA-e pretresaju nekoliko advokatskih kancelarija, a na meti Tužilaštva KS su i notari.

Pročitajte još

Izdvajamo

Vlasnica frizerskog salona u očaju, nudi platu skoro 2.400 KM: “Ne mogu naći radnicu, radim 12 sati dnevno”

Dok ne dođu bolji dani, vlasnica će nastaviti raditi i 12 sati dnevno S nestašicom radnika u Hrvatskoj sve se...

Možda vas zanima i ovo