Srijeda, 21 veljače, 2024

SIPA uhapsila još četiri osobe zbog trgovine drogom

Preporučeno

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u nastavku akcije “Zenica” izvršili pretrese objekata na četiri lokacije na području Viteza i Zenice, te su slobode lišili četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Osobe lišene slobode – D.M. (1977), Ž.J. (1977), S.R (1976) i I.J. (1978) privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada.

Upravo se čita:  Šokantno svjedočenje: Uoči nesreće kod Banje Luke miješali konjak i pivo, snimali se u vozilu

Nakon toga će u zakonskom roku od 24 sata, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Radi se o nastavku sinhronizirane operativne akcije na suzbijanju međunarodne trgovine opojnom drogom u okviru koje je SIPA u prethodnom periodu zaplijenila 10.660 kg opojne droge “skunk” i lišila slobode pet osoba.

Upravo se čita:  Kum otkrio do sad nepoznate informacije o ubistvu koje je šokiralo BiH: Saša je imao mnogo više para nego što se misli

(Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas