Petak, 24 svibnja, 2024

Sjajne vijesti za bh. građane: Ryanair u završnoj fazi pregovora sa još jednim aerodromom u BiH

Preporučeno

Ryanair već veoma uspješno obavlja letove iz Banje Luke, ali da je najavio, barem privremeno, obustavljanje letova iz Tuzle.

Ryanair, vodeća evropska niskotarifna kompanija, pokazuje ozbiljan interes za tržište BiH.

Generalni direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić rekao je da pregovori s Ryanairom o letovima za ovaj grad ulaze u završnu fazu.

Govoreći na promociji nadolazećih letova Croatia Airlinesa Zagreb – Mostar, Ljubić je istaknuo:

Upravo se čita:  Sjajne vijesti za dijasporu: Povećan broj letova iz Skandinavije, već od idućeg mjeseca

– Dobijamo letove Croatia Airlinesa, pregovaramo o partnerstvu s grčkim prevoznikom, a u završnoj smo fazi pregovora s Ryanairom.

Ryanair i Aerodrom Mostar razgovarali su o mogućim letovima u nekoliko navrata od 2012. Aerodrom Mostar opslužio je 39 putnika tokom prvog kvartala 2023., s pet putnika u januaru, trideset u februaru i četiri u martu, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

BiznisInfo.ba podsjeća da Ryanair već veoma uspješno obavlja letove iz Banje Luke, ali da je najavio, barem privremeno, obustavljanje letova iz Tuzle. Paralelno, kompanija pregovara i sa Aerodromom Sarajevo o uspostavljanju letova, kako je ranije saopšteno.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas