Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Sjećate li se strahovite eksplozije u Binježevu u kojoj je poginula jedna osoba? Uhapšene su dvije osobe

Preporučeno

Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići

Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Ministatrstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) uhapsilii su dvije osobe zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Sumnjiče se da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije, ispred porodične kuće u ulici Binježevo u kojoj je 15. januara ove godine došlo do požara i eksplozije.

Upravo se čita:  U dobro pripremljenoj akciji: Španska policija uhapsila 20 žena iz BiH

Tada je smrtno stradala jedna osoba, a druga zadobila teške povrede opasne po život.

– Oba osumnjičena, inače, nadzorni inženjer za gasne instalacije u firmi Arting BH, drugi rukovodilac gradilišta u KJKP Sarajevogas, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje, sapćeno je iz Tužilaštva KS.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas