Subota, 13 srpnja, 2024

Skandalozan govor načelnika Nikšića: ‘Ako nismo braća, završićete kao Turci’

Preporučeno

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvoreno je prijetio Crnogorcima “da će završiti kao Turci.”

“Bićemo strpljivi. Čekaćemo uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku s pitanjem: Jesmo li braća? A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda Bogami u budućnosti, prema njima ćemo kao i prema Turcma postupati”.

To je saopštio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević prilikom obilježavanja 166. godišnjice o Bitke na Grahovcu, na Spasovdan. Sve ovo se čuje i vidi na snimku koji kruži društvenim mrežama.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvoreno je prijetio Crnogorcima “da će završiti kao Turci.”

On je održao skandalozan govor na Spasovdan na Grahovcu. Osim govora mržnje, uputio je i prijetnje Crnogorcima, poručivši im da će sa “onima koji ne priznaju da su braća sa Kovačevićem i njemu sličnima, postupati kao sa Turcima”.

Upravo se čita:  Vulin u novom izdanju: Vučić je zapravo anđeo mira, a Wesley Clark je glavni krivac za sve

“Bićemo strpljivi i čekaćemo uvijek otvorenog srca i ruku, sa pitanjem, jesmo li braća? Ako neće da budemo braća, ako neko hoće da više liči na Turke onda ćemo prema njima u budućnosti prema njima kao prema Turcima postupati”, naveo je između ostalog Kovačević.

“Nije im otvoren put ka istini. Više liče na tuđina nego na sebe. Što je Njegoš govorio, “zarobili su sebe u tuđinama.” Radićmo na tome da se i oni sjete naše slave i slave naših predaka. Da i oni zajedno sa nama uznose Bogu molitvu kao mi danas, i kao što su to hrišćanski ratnici srpske vojske Crnogoraca i Hercegovaca na Grahovcu prije 166 ljeta”, kazao je Kovačević.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Podsjetimo, protiv Marka Kovačevića je prije nekoliko godina podignut optužni prijedlog zbog izjave da u Srebrenici 1995. nije počinjen genocid, a na osnovu rezolucije koja je usvojena u crnogorskoj skupštini kojom se zabranjuje javno negiranje genocida u Srebrenici.

– Naravno da se ne kajem i uvijek sam spreman to da ponovim. To je moje mišljenje što se tiče tog zločina, on ne može biti okarakterisan kao genocid. U Bosni je bilo zločina sa svih strana, rekao je tada Kovačević.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas