Nedjelja, 14 travnja, 2024

Skandalozno: Krvoločna slikovnica za djecu “Benko i Zenko” na kioscima u BiH (Foto)

Preporučeno

“Knjige” za djecu u Bosni i Hercegovini ponovno privlače pažnju javnosti. Naime, poslije stupidnih činjenica da “vuk živi na grani” i da “ovca daje med” koje idu na sramotu, autora, recenzenata ali i izdavačkih kuća. Školarci u Bosni i Hercegovini se ponovno suočavaju sa novim nebulozama autora, piše Gec.ba.

Sl1

Ovoga puta riječ je o slikovnici za djecu “Benko i Zenko” u izdanju Izdavačko-grafičke kuće Planjax iz Tešnja. Za urednika ove tzv. slikovnice izvjesnom Ramiza Brkića i recenzenta prof.dr. Miljenka Šindića nije sporno što pomenuta slikovnica obiluje “krvoločnim temama”, pa tako u nekoliko pasusa ove horor slikovnice možete pročitati sljedeće:

– ”Svu vašu stariju braću i sestre gazda je prodao pred maj i svi su zaklani, oguljeni i stavljeni na ražanj, to jest nabijeni na kolac i dugo, dugo okretani i pečeni na užarenoj vatri. Poslije vas poguzije pojedu, a kosti ponesu psima da se i oni zaslade.”

– “Ne mogu, Rile, tako mi Boga! Ovog ne mogu zaklati. On me čitavo vrijeme gleda. On ima sjaj očiju isti kao moj pokojni sin koga je zgazio auto dok se vraćao iz škole.”

Sl2

Sve dok resorna ministarstva obrazovanja u Bosni i Hercegovini budu zatvarala oči, tolerišući stupidne knjižurine, vadeći se pri tome na manjak ingerencija, do tada će roditelji biti recenzenti slikovnica strave i užasa…
(Gec/Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas