Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini, napisao je Sladić.

Preporučeno

Nedim Sladić, popularni bh. meteorolog, oglasio se danas na svom Facebook nalogu gdje je sa javnošću podijelio prognozu za predstojeći vikend.

Sladić je potvrdio ranije najave kako nas za vikend očekuje kišovito vrijeme, ali on je ipak najavio da će obilnije padavine pogoditi veći dio Bosne i Hercegovini.

– Mlazna struja na 200 hPa + akumulirane padavine do ponedjeljka, 26.09.2023. godine.

Upravo se čita:  Od nedjelje hladnije, moguć snijeg i susnježica

Obilnije padavine širom #Balkana tokom predstojećeg vikenda zbog izraženijeg utjecaja sistema niskog pritiska u Đenovi i tzv. upper forcing koja povlači mlazni tok prema jugu Mediterana.

Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope u jugozapadnoj visinskoj struji.

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini, napisao je Sladić.

Upravo se čita:  Hrvatski 'Scout' nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo