Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Preporučeno

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini, napisao je Sladić.

Nedim Sladić, popularni bh. meteorolog, oglasio se danas na svom Facebook nalogu gdje je sa javnošću podijelio prognozu za predstojeći vikend.

Sladić je potvrdio ranije najave kako nas za vikend očekuje kišovito vrijeme, ali on je ipak najavio da će obilnije padavine pogoditi veći dio Bosne i Hercegovini.

– Mlazna struja na 200 hPa + akumulirane padavine do ponedjeljka, 26.09.2023. godine.

Upravo se čita:  "Bio sam Milovan, promijenio sam vjeru i ne žalim": Safet kaže da je to bila njegova odluka i da voli BiH

Obilnije padavine širom #Balkana tokom predstojećeg vikenda zbog izraženijeg utjecaja sistema niskog pritiska u Đenovi i tzv. upper forcing koja povlači mlazni tok prema jugu Mediterana.

Obilje vlage se povlači na prednjem boku visinske termobaričke doline sa Mediterana i ispušta iznad jugoistočne Evrope u jugozapadnoj visinskoj struji.

Obilnije padavine očekuju se u Krajini, zapadnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, te u Hercegovini, napisao je Sladić.

Upravo se čita:  Uklonjena zastava Armije RBiH ispred Memorijalnog centra Kragljivoda kod Srebrenice

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas