Nedjelja, 25 veljače, 2024

Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

Preporučeno

O vremenskim prilikama oglasio se i poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić.

Bosnu i Hercegovinu polako, ali sigurno stiže novo godišnje doba. Snijeg nas je razveselio tokom vikenda, a osim na padavine, moramo biti spremni i za niže temperature. O vremenskim prilikama oglasio se i poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić.

Kako navodi Sladić, sutra ujutro građani Sarajeva budit će se na -6 °C.

“U većem dijelu Bosne i Hercegovine večerašnje vedro nebo podstaknut će jače iradijacijsko zračenje unutar IR spektra, pri čemu će snijeg na tlu dodatno pojačavati hlađenje podloge pa je pred nama iduće jutro sa slabim do umjerenim u nizinama, a na planinama i jakim mrazom.

Upravo se čita:  Osuđen sarajevski policajac: Ukrao i potrošio 80.000 KM, dobio godinu zatvora

Jutarnja temperatura zraka od -9 do -2, na platoima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, te na najvišim planinama regije do -14, a na jugu Hercegovine do 2 °C. Dobro se utoplimo prije polaska na posao – prognozirana jutarnja temperatura za Sarajevo je -6 °C.

Danju uz sunčanije vrijeme ipak prijatnije, od 4 do 10 °C, ali sa zapada stižu nam novi oblaci koji donose novu promjenu vremena.

Upravo se čita:  Ozbiljno upozorenje meteorologa iz BiH: Jako smo blizu granice poslije koje nema povratka

U prilogu su prognozirane temperature zraka ikosahedralnog nehidrostatičkog prognoznog modela (#ICON) za ponedjeljak, 27.11.2023. u 07:00 po lokalnom vremenu”, napisao je Sladić.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas