Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Slučaj u BiH: Drogu bacio u WC šolju, pa komšiji začepio odvod

Preporučeno

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacionog odvoda

Policijska akcija koja bi se mogla podvesti u rubriku “Vjerovali ili ne” zabilježena je u Mostaru, gdje je kako se sumnja, Mostarac, kada su mu policajci zakucali na vrata, u WC šolju bacio drogu, a pitanje je da li bi se za to ikad saznalo da u stanu, tri sprata ispod, nije začepljen kanalizacioni odvod.

Naime, pripadnici Odjeljenja za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u petak, 5. jula, izveli su dvije akcije na području Mostara s ciljem suzbijanja trgovine drogama.

Upravo se čita:  Mladić iz Zenice vozio 278 kilometara na sat: Policija ga kaznila sa 840 KM

U prvoj akciji su uhapsili Mostarca A.M. (39) od kojeg je pretresom oduzeta jedna plastična vrećica sa biljnom materijom koja asocira na marihuanu i jedan mobilni telefon.U drugoj akciji su, ističu iz policije, po sudskoj naredbi pretresli stan vlasnika A. S. (40) iz Mostara.

Pretresom tog stana pronađeno je i oduzeto: kompletna laboratorija (oprema) za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, određena količina osušene materije koja asocira na tu drogu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i metalne mrvilice.

Upravo se čita:  Povratnika Mehdina zadesila nedaća: Uginula mu krava od koje je živjela njegova porodica

Nakon završenog pretresa stana, koji se nalazi na četvrtom spratu, izvršen je uviđaj u stanu na prvom spratu na istoj adresi gdje je došlo do začepljenja kanalizacionog odvoda. Naime, vlasnik stana izvadio je nepoznatu biljnu materiju, a koju je, kako se vjeruje, A.S. pokušao uništiti prije ulaska policajaca u pretres stana, na način da je odbacio drogu u odvod WC-a svog stana

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas