Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Slučaj u BiH: Ljekar darovao krv pacijentkinji pa je operisao

Preporučeno

"S obzirom na to da sam dobrovoljni davalac krvi, to mi nije predstavljalo problem", istakao je Šaponjić.

Specijalista ortopedije i traumatologije u bolnici “Srbija” Istočno Sarajevo, Nenad Šaponjić, uspješno je operisao devedesetjednogodišnjakinju sa Sokoca, kojoj je zbog nedostatka njene krvne grupe dao i krv potrebnu za operativni zahvat.

Devedesetjednogodišnjoj ženi sa Sokoca dijagnostikovani su prelomi butne i nadlaktične kosti, što je zahtijevalo operativno liječenje, izjavio je Šaponjić.

“Pošto na stanju nije bilo dovoljno B pozitivne krvne grupe, kao njen hirurg sam odlučio da dam krv. S obzirom na to da sam dobrovoljni davalac krvi, to mi nije predstavljalo problem”, istakao je Šaponjić.

Upravo se čita:  Mladić iz Zenice vozio 278 kilometara na sat: Policija ga kaznila sa 840 KM

Prema njegovim riječima, juče je izveo dvije uspješne operacije na ovoj pacijentkinji.

“Pacijentica se dobro osjeća i tokom dana će biti prebačena sa intenzivne njege na Odjeljenje ortopedije, gdje će nastaviti liječenje”, naglasio je Šaponjić, a prenosi Srna.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas