Srijeda, 19 lipnja, 2024

Slučaj u BiH: Na prevaru ukrao maloljetniku jack pot od 51.200 KM, podignuta optužnica

Preporučeno

Maloljetnik mu je predao dobitni tiket na osnovu kojeg je U.A. u banjalučkoj firmi izdejstvovao isplatu 40.940 KM, što je iznos nakon oporezivanja, na svoj tekući račun.

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali U.A. koji je prevario maloljetnika iz Prijedora za dobitak na aparatu za igre na sreću od 51.200 KM, objavilo je danas ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je U.A. od 9. do 15. marta 2022. godine maloljetniku koji je na aparatu za igre na sreću “Bingo” dobio džekpot od 51.200 KM, koristeći njegovu nedovoljnu zrelost, ponudio pomoć oko isplate, s tim da mu tu uslugu plati 1.000 KM.

Upravo se čita:  Dvije intervencije u bh. gradu: Vatrogasci izvlačili zmije iz porodičnih kuća

Maloljetnik mu je predao dobitni tiket na osnovu kojeg je U.A. u banjalučkoj firmi izdejstvovao isplatu 40.940 KM, što je iznos nakon oporezivanja, na svoj tekući račun.

Optuženi nije predao novac ni nakon što je to od njega tražio maloljetnikov ujak. Prestao im se javljati na telefonske pozive, a od protivpravno prisvojenog novca kupio je “golfa četvorku”, mobilni telefon, platio dug za kazne, častio novcem muškarce S.A. i V.Z kojem je kupio i mobilni telefon, dio novca potrošio na igre na sreću, a preostali dio na neutvrđen način.

Upravo se čita:  Nana Fata u društvu unuke Azre čestitala Bajram svim muslimanima širom svijeta

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina za onoga ko lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dovede drugog u zabludu i navede ga da učini nešto na štetu svoje imovine, te na taj način pribavi imovinsku korist i prouzrokoje štetu veću od 10.000 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Na hadžiluku u Meki umrlo više od 550 ljudi

Najmanje 550 muslimanskih hodočasnika preminulo je tokom hadžiluka u Meki zbog toplotnog udara, a hiljade drugih su potražili pomoć...

Još vijesti za vas