Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Slučaj u BiH: Pijan vodio ovce kroz rođakovu njivu, pa ga izudarao štapom i davio

Preporučeno

Optuženi je 2. aprila ove godine pijan prolazio sa stadom ovaca kroz njivu svoga rođaka N.K. koja se nalazila uz njegovu kuću.

Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona protiv Mate Kepić-Trutića zvanog „Braco“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je 2. aprila ove godine pijan prolazio sa stadom ovaca kroz njivu svoga rođaka N.K. koja se nalazila uz njegovu kuću.

Upravo se čita:  Preminula Emina Dedić: Dženaza će se klanjati danas

Tada se oštećeni N.K. obratio optuženom riječima „Zašto pušta ovce ispred njegove kuće“.

“U tom momentu ga je osumnjičeni Mato Kepić odgurnuo i udario više puta štapom po leđima obraćajući mu se riječima „bio je jedan takav u Hrvatskoj pa je sad pod zemljom, nećete vi ovdje ostati pobiću vas“ gdje mu je potom sjeo na leđa te rukama uhvatio za vrat i počeo daviti, te ga na taj način povrijedio u vidu nagnječenja desne strane grudnog koša”, navodi se u optužnici.

Upravo se čita:  Policajac MUP-a KS spasio dvogodišnjaka s prozora na 6. spratu u Sarajevu: Bio sam sa sestrom (4) u stanu

Dodaje se da se oštećeni N.K. potom uspio otrgnuti i pobjeći kući, nakon čega se zbog povreda koje je zadobio obratio Domu zdravlja Travnik i predmetni događaj prijavio Policijskoj stanici Travnik, prenosi Srpska info.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas