Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Slučaj u BiH: Pucao na svadbi, metak završio komšijama u dnevnom boravku

Preporučeno

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Bugojno, čije su ga ovlaštene službene osobe oduzele od osumnjičenog.

Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona (SBK) koju je podiglo protiv Rasima M. iz mjesta Gaj kod Bugojna zbog izazivanja opće opasnosti.

On je, prema navodima iz optužnice, u julu ove godine oko 15 sati u mjestu Gaj, prisustvujući svadbi koja se održavala u dvorištu porodične kuće I. M., na kojoj je bio prisutan veći broj gostiju, pucnjem iz vatrenog oružja izazvao opću opasnost za život ljudi.

Upravo se čita:  Ni Neum nije nimalo jeftin: Ovo je cjenovnik na bh. moru ove sezone

To je učinio na način da je u jednom trenutku ispalio nekoliko metaka iz pištolja, te je prilikom spuštanja pištolja opalio jednan hitac koji je probio prozor na susjednoj porodičnoj kući u kojoj žive A. F. i D. F.

Uslijed toga došlo je do razbijanja stakala u donjem uglu prozora, a zrno metka zaustavilo se na unutrašnjem zidu dnevnog boravka.

Upravo se čita:  BiH pogodio zemljotres: "Dobro se osjetio", "Kratko, ali jako"

– Bio je svjestan da pucnjem iz pištolja može izazvati opasnost za život i tijelo prisutnih gostiju i osoba A. F. i D. F. koje su se u trenutku pucnja nalazile u porodičnoj kući, ali je olako držao da do toga neće doći – navodi se u optužnici.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Bugojno, čije su ga ovlaštene službene osobe oduzele od osumnjičenog.

Upravo se čita:  Kompanija iz BiH radnicima danas uplaćuje 2.520 KM jednokratne pomoći

Tužilac je u optužnici predložio da se od optuženog trajno oduzme pištolj marke “Zastava Arms” Kragujevac Srbija “CZ 999 scorpion” kalibra 9 mm, dvije sporne čahure ispaljenih metaka kalibra 9X19 mm te sporno deformisano zrno metka istog kalibra, saopćilo je Tužilaštvo SBK.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas