Srijeda, 17 srpnja, 2024

Slučaj u BiH: Šef pretukao radnika u firmi

Preporučeno

Policija je na licu mjesta brzo reagirala i privela šefa proizvodnje, dok je povrijeđeni radnik prevezen u bolnicu gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć.

U jutarnjim satima današnjeg dana, poslovni objekt u Vitezu postao je poprište prave drame kada je šef proizvodnje odlučio pravdu uzeti u svoje ruke i fizički se obračunati sa nezadovoljnim radnikom. Rezultat ovog incidenta je hapšenje šefa proizvodnje, dok je jedan radnik povrijeđen.

Odmah nakon incidenta, iz firme u kojoj se sve dogodilo, oglasili su se zvaničnim saopštenjem.

Upravo se čita:  Bolna strana zamalo tragične priče iz Sarajeva: Samohrana majka ostavila djecu od 2 i 4 godine u stanu na šestom spratu i otišla da zaradi

„Želimo reći da firma niti podržava niti odobrava bilo koji oblik nasilja. Obračun se desio između šefa proizvodnje (koji nije niti vlasnik, niti direktor poduzeća, nego također zaposlenik) i još jednog zaposlenika.

Zaposlenik koji je nasrnuo na drugoga će uredno odgovarati za to u skladu sa propisima, a okolnosti koje su dovele do fizičkog obračuna, će tek biti istražene i za njih će biti poduzete određenje radnje.

Upravo se čita:  Lijepa vijest sa KCUS-a: Djeca više ne moraju ići van BiH, na hirurgiji se ponovo vrši ugradnja kohlearnih implantata

Nakon što se završi detaljna istraga i utvrde razlozi koji su doveli do obračuna, bit će poduzete sankcije prema sudionicima,” izjavili su iz ove kompanije, piše Crna-Hronika.

Policija je na licu mjesta brzo reagirala i privela šefa proizvodnje, dok je povrijeđeni radnik prevezen u bolnicu gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć.

Trenutno se provode daljnje istražne radnje kako bi se utvrdili svi detalji i uzroci koji su doveli do ovog nemilog događaja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas