Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Slučaj u BiH: Ucjenjivao udatu ljubavnicu i njene roditelje, dali mu 10.000 eura ali mu to nije bilo dovoljno

Preporučeno

Kako se navodi, optuženi je prijetio R.G. da će njenom suprugu otkriti njihovu ljubavnu vezu te je prisilio da mu preda 10.000 eura.

Tridesetosmogodišnjak P.G. iz Tomislavgrada optužen je da je ucjenjivao i prijetio udatoj ljubavnici i njenim roditeljima te je tako iznudio 10.000 eura za šta su čak potpisali i ugovor, ali ih ipak nije ostavio na miru.

Opštinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZHK protiv P.G., koja ga tereti da je počinio krivična djela ucjena i ugrožavanje sigurnosti.

Roditelji saznali za vezu

Kako se navodi u optužnici, nakon što su roditelji njegove udate ljubavnice saznali za ljubavnu vezu između njega i njihove kćerke R.G. tražili su da više ne dolazi u njihov ugostiteljski objekat.

Kako se navodi, optuženi je prijetio R.G. da će njenom suprugu otkriti njihovu ljubavnu vezu te je prisilio da mu preda 10.000 eura.

Upravo se čita:  Cijene kurbana: Ovan od 350 KM do 750 KM, krava do 4.500 KM

U optužnici se navodi da joj je zaprijetio da će u lokal njenog oca dovesti neke ljude i da će ga stući do temelja, te da će dovesti ljude koji će ubiti njene roditelje.

Takođe, prijetio joj je da će joj oca staviti u gepek i provozati, kao i da će nauditi njenoj majci, optužujući ih za uvredu i prekid njihove veze.

Rekao je i da će njenom suprugu reći za njihovu ljubavnu vezu, pa je tako prisilio da od majke posudi 10.000 eura.

Dodaje se da je oštećena, kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu te svoju čast i ugled, u februaru 2022. godine sačinila ugovor.

Upravo se čita:  Nana Derviša je najstarija Bosanka na hadžu: Hadž moraš doživjeti, te se ljepote ne mogu opričati

U ugovoru je pisalo da će mu dati 10.000 eura kako su se i dogovorili, ali da više ne uznemirava nju i obje njene porodice, čije članove je nabrojala.

“Pristaješ na to da ne ulaziš u ugostiteljski objekat, da ne dolazi do remećenja javnog reda i mira. Prihvaćas da nećeš ucjenivati i tražiti još novca, nego je ovo kraj. Svi osobni podaci s mobitela, slike, brojevi, poruke sve će bit izbrisano. S poštovanjem”, pisalo je u ugovoru koji je potpisan, a koji je ovjeren pečatom kafića.

Nakon nekoliko mjeseci opet se pojavio

Predala mu je 10.000 eura, a optuženi je određeno vrijeme prestao dolaziti u ugostiteljski objekat njenog oca. Međutim, nakon nekoliko mjeseci ponovo je došao u ugostiteljski objekat te tražio da razgovara s njenim ocem kojeg je krivio za njihov raskid.

Upravo se čita:  Pretresaju se kuća i vikendica FUP-ovca Zorana Čegara, poznato je za šta se sumnjiči

U optužnici se navodi da je potom u više navrata uznemiravao R.G. i njenu majku koje je često zvao na mobili telefon te je majku okrivljivao za prekid veze između njega i R.G. nazivajući je pogrdnim imenima i prijeteći joj.

Zatim je 25. februara 2023. godine nazvao njenu majku na mobilni telefon, ali se javila R.G. koju je pitao gdje joj je majka, na što mu je ista odgovorila “šta te briga”.

Kada joj je rekao “eto me” i poklopio slušalicu, one su se uplašile, a slučaj je prijavljen policiji, pa je osumnjičeni procesuiran.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas