Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Smatra da je sve namještaljka: Keljmendi odbacio sve optužbe

Preporučeno

Keljmendi smatra da je sve jedna namještaljka, odnosno da je sve to pokrenuto zbog njegovih veza sa prethodnom političkom nomenklaturom u Bosni i Hercegovini

keljemendiNaser Keljmendi, odbacio je tokom današnjeg saslušanja pred Apelacionim sudom u Prištini, sve optužbe na njegov račun, izjavio je advokat odbrane Besnik Berisha, prenosi novinar agencije Anadolija.

Glavni osumnjičeni u regionalnom procesu razbijanja lanca ilegalne trgovine narkoticima Naser Keljmendi, saslušan je pred Apelacionim sudom u Prištini.

Advokat osumnjičenog Besnik Berisha nakon saslušanja izjavio je da je njegov klijent negirao “sve za što ga optužuju vlasti iz Bosne i Hercegovine, te dodao da Keljmendi smatra da je to sve jedna namještaljka, odnosno da je sve to pokrenuto zbog njegovih veza sa prethodnom političkom nomenklaturom u Bosni i Hercegovini”.

Upravo se čita:  Završeno probijanje najdužeg tunela: “Od Sarajeva do Save 2026. godine potpuno spojen koridor Vc”

“Moj klijent je sudu rekao da se bavi legitimnim biznisom, nekretninama i odbacio sve ostale navode u Interpolovoj potjernici”, rekao je Berisha. On je naglasio da je optimista i da očekuje oslobađanje svog klijenta, jer, kako kaže, smatra da su sudu iznijeli tvrde garancije, odnosno da njegov klijent neće napustiti Kosovo i da će se odazvati na svaki poziv sudskih organa.

Upravo se čita:  Predstavnički dom PSBiH usvojio budžet, na potezu Dom naroda

Berisha je također naglasio da njegov klijent nije optužen ni za kakvo djelo počinjeno na teritoriji Kosova, te da je on do sada slobodno živio u svom gradu i nikoga nije kontaktirao. Kako je rekao, “nema osnova za podizanje optužnice protiv njega”.

Advokat Nasera Keljmendija rekao je da sve optužbe na račun njegovog klijenta dolaze iz samo jedne države, a to je Bosna i Hercegovina i dodao da njegov klijent ima i kosovosko i bosanskohercegovačko državljanostvo.

Upravo se čita:  Troškovi četveročlane porodice za četiri godine skočili više od 1.000 KM

“Ovim je ustvari pokrenuta istraga od starne EULEX-ovog tužioca i rezultat ove istrage može biti ili podizanje optužnice protiv njega ili njegovo osobađanje. Ja očekujem da će moj klijent biti oslobođen”, izjavio je Berisha, dodavši da se odluka suda može očekivati u iduća 24 sata, jer tada ističe Keljmendijev pritvor.

(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas