Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Šmit i Krišto: Iskoristiti trenutak i zacrtati smjer zemlje u okviru EU integracija

Današnji sastanak visokog predstavnika Schmidta i predsjedavajuće Krišto pokazuje zajedničku opredijeljenost za usmjeravanje BiH u ovoj ključnoj fazi.

Preporučeno

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao se danas sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krišto, te su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i reformskim prioritetima koji su ključni za budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Visoki predstavnik je naglasio odgovornost bosanskohercegovačkih vlasti da iskoriste pogodan trenutak i zacrtaju smjer ove zemlje u okviru EU integracija, skupa sa koracima u pravcu dugoročne stabilnosti te punom poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Naglasio je da je pravo vrijeme da se djeluje odgovorno i osigura građanima BiH siguran put ka integraciji, stabilnosti i prosperitetu.

Upravo se čita:  Dodik: Suđenje meni će se pretvoriti u suđenje BiH, vidjet ćemo ko će izgubiti

– Moramo dati prioritet dijalogu, zrelosti i odgovornosti, stavljajući interese građana iznad dnevne politike – rekao je visoki predstavnik. “Ostvarivanje težnji BiH u pogledu evropskih integracija zahtijeva funkcionalne institucije, bezuvjetnu posvećenost vladavini prava i kolektivnu privrženost općem dobru.”

Današnji sastanak visokog predstavnika Schmidta i predsjedavajuće Krišto pokazuje zajedničku opredijeljenost za usmjeravanje BiH u ovoj ključnoj fazi. Radeći zajedno i podržavajući vrijednosti dijaloga, odgovornosti, te dobroj upravi u interesu građana, BiH može stvoriti svjetliju i bolju budućnost za sve.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

Tijelo djevojčice Vanje G. pronađeno je u selu Brazda, blizu Skoplja. Do mjesta gdje je ubijena dolazi se makadamskim...

Možda vas zanima i ovo