Utorak, 18 lipnja, 2024

Šmit i Krišto: Iskoristiti trenutak i zacrtati smjer zemlje u okviru EU integracija

Preporučeno

Današnji sastanak visokog predstavnika Schmidta i predsjedavajuće Krišto pokazuje zajedničku opredijeljenost za usmjeravanje BiH u ovoj ključnoj fazi.

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao se danas sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, Borjanom Krišto, te su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji i reformskim prioritetima koji su ključni za budućnost Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Visoki predstavnik je naglasio odgovornost bosanskohercegovačkih vlasti da iskoriste pogodan trenutak i zacrtaju smjer ove zemlje u okviru EU integracija, skupa sa koracima u pravcu dugoročne stabilnosti te punom poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Naglasio je da je pravo vrijeme da se djeluje odgovorno i osigura građanima BiH siguran put ka integraciji, stabilnosti i prosperitetu.

Upravo se čita:  Počeo Samit u Švicarskoj, Bećirović zajedno sa svjetskim liderima

– Moramo dati prioritet dijalogu, zrelosti i odgovornosti, stavljajući interese građana iznad dnevne politike – rekao je visoki predstavnik. “Ostvarivanje težnji BiH u pogledu evropskih integracija zahtijeva funkcionalne institucije, bezuvjetnu posvećenost vladavini prava i kolektivnu privrženost općem dobru.”

Današnji sastanak visokog predstavnika Schmidta i predsjedavajuće Krišto pokazuje zajedničku opredijeljenost za usmjeravanje BiH u ovoj ključnoj fazi. Radeći zajedno i podržavajući vrijednosti dijaloga, odgovornosti, te dobroj upravi u interesu građana, BiH može stvoriti svjetliju i bolju budućnost za sve.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku? Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika...

Još vijesti za vas