Utorak, 16 srpnja, 2024

Šmit potvrdio: Obratit ću se na sjednici Generalne skupštine UN-a

Preporučeno

Kako je kazao u Pressingu, Šmit će podnijeti izvještaj o pomacima u smislu EU integracija.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) rekao je da će se obratiti na sjednici Generalne skupštine UN-a ovog mjeseca.

Šmit je to potvrdio u Pressingu na N1 televiziji. Ranije je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se priprema Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

– Razumijem da se ne radi o gledanju unatrag, nego da je nešto za budućnost da se nešto slično ne ponovi. Ono što želim ukloniti sa stola je strah bilo koga da će RS kao entitet nestati. Ne, uopšte.

Upravo se čita:  Nova provokacija iz Srbije: 11. jula uputili protestnu notu MVP-u BiH, ali su dobili "hladan tuš"

Ja sam garant opstanka i FBiH i RS, i Brčko distrikta i BiH. Bilo ko ko želi da ukine RS, mora da se suoči sa mnom. Ja moram braniti Dejtonski sporazum i ono što je u njemu navedeno. Nema straha, ja sam jedan od onih koji će prvi krenuti braniti strukture. Što se tiče Rezolucije UN-a, mislim da ima dovoljno vremena da se o tome razgovara – rekao je Šmit na pitanje o tome šta zna o pripremi Rezolucije.

Upravo se čita:  Milorad Dodik i Dragan Čović Čović i Dodik pružili podršku Trumpu

Kako je kazao u Pressingu, Šmit će podnijeti izvještaj o pomacima u smislu EU integracija.

– Također ću govoriti o propustima koje smo napravili u smislu povratka izbjeglica. Omladina odlazi, možemo izgubiti cijelu generaciju – poručio je Kristijan Šmit u Pressingu na N1.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas