Nedjelja, 14 travnja, 2024

Smrt akademika Redžića i dalje misterija – Tužilaštvo dobilo rezultate analize tkiva, Žujo još nije

Preporučeno

Prema riječima Nevena Kramera, portparola Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Tijelo Sulejman
Beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice (Foto: Arhiv)

Mirzi Hukeljiću, tužiocu Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, koji vodi istragu okolnosti smrti Sulejmana Redžića, jučer su stigli rezultati toksikoloških analiza izuzetih tkiva prilikom obdukcije preminulog profesora.

Upravo se čita:  Skromno povećanje: Evo za koliko će penzije biti uvećane u ovoj godini

Međutim, kako nam je kazao portparol Tužilaštva Neven Kramer, rezultati analiza su odmah proslijeđeni patologu Hamzi Žuji.

– Interpretaciju nalaza i konačno utvrđivanje uzroka smrti dat će Žujo, a vjerujem da će mu za to biti potrebni i rezultati patohistoloških analiza, koje još očekujemo, kazao je Kramer za Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, toksikološki nalaz je još jučer upućen Žuji, no patolog ga tokom jučerašnjeg dana nije dobio.

Upravo se čita:  U TK moguće nove mjere: Kazna za one koji udjeljuju novac prosjacima

Podsjećamo, beživotno tijelo Sulejmana Redžića pronađeno je nakon 15 dana potrage za njim i to u kanjonu Miljacke u blizini Lapišnice. Naime, akademik je nestao 7. januara i mnogobrojne potrage za njim nisu dale rezultate.

Njegov leš su, sasvim slučajno, na veoma nepristupačnom terenu, pronašli lovci. Obdukcija je odmah obavljena po izvlačenju tijela iz kanjona, ali uzroci smrti uvaženog profesora još nisu utvrđeni.

Upravo se čita:  Na Instagramu prijetio da će zapaliti džamije: FUP ga otkrio, policija uhapsila

Patolog Hamza Žujo, prema obavljenim pregledima, samo je sa sigurnošću utvrdio da smrt profesora nije nastupila od treće ruke.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas