Petak, 1 prosinca, 2023

Snažni vjetrovi pogodili BiH: Skinut dio krova sa Doma zdravlja, ali uskoro stiže stabilizacija vremena

Današnji dan u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju vrijeme obilježen je snažnim vjetrovima i lokalnim olujnim udarima koji su ostavili vidljive posljedice širom zemlje.

Preporučeno

Današnja prognoza vremena donosi malo kiše i oblačnosti s izuzetkom Hercegovine i zapada Bosne gdje možemo očekivati lokalno jače pljuskove i grmljavinu. Veći dio zemlje proći će bez značajnih padavina, a neka područja čak će ostati potpuno suha

Današnji dan u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju vrijeme obilježen je snažnim vjetrovima i lokalnim olujnim udarima koji su ostavili vidljive posljedice širom zemlje.

Upravo se čita:  Preminuo Mujo Kantić, direktor "Kantić touristika"

U Glamoču, vjetar je skinuo dio krova sa Doma zdravlja, dok je u Bihaću saobraćajna svjetlosna signalizacija završila na tlu.

Za sve one koji se pitaju kada će se vremenski uslovi stabilizirati, dobra vijest je da se očekuje postupno slabljenje vjetra kako dan bude odmicao, a još više tokom noći na subotu.

Današnja prognoza vremena donosi malo kiše i oblačnosti s izuzetkom Hercegovine i zapada Bosne gdje možemo očekivati lokalno jače pljuskove i grmljavinu. Veći dio zemlje proći će bez značajnih padavina, a neka područja čak će ostati potpuno suha.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći

Kako dan bude odmicao prema kraju i u noći na subotu, očekuje se djelimično razvedravanje i postupno slabljenje vjetra. Međutim, južina će i dalje dominirati našim vremenskim prilikama, donoseći nam toplo vrijeme i narednih dana.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo