Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Snijeg i poledica na brojnim putnim pravcima: Na Romaniji obustavljen saobraćaj za kamione

Autor:Re

Preporučeno

Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iako su sniježne padavine oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na ugažen snijeg i poledicu.

– Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar).

Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. U nižim predjelima centralnim i istočnim krajevima kolovoz je zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH razmatra uvođenje blok tarifa

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni kokain i oružje

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopćili su jutros iz BIHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas