Srijeda, 19 lipnja, 2024

Snijeg i vjetar: U BiH na snazi žuti meteoalarm

Autor:AA

Preporučeno

Na sarajevskom, banjalučkom, tuzlanskom te višegradskom području očekuje se između 5 i 10 centimetara novog snježnog pokrivača zbog čega je i na tim lokalitetima na snazi žuti meteoalarm.

Zbog jakog vjetra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, a u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne zbog snijega na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolu.

Tako se na livanjskom i mostarskom području očekuju udari vjetra sjevernog smjera između 40 i 65 kilometara na sat. Istovremeno, na livanjskom području se očekuje i između 5 i 10 centimetara novog snježnog pokrivača zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Upravo se čita:  Počinje ljeto: Sutra će dan trajati čak 15 sati i 35 minuta

Na fočanskom području se očekuju udari vjetra između 40 i 60 kilometara na sat, kao i između 5 i 15 centimetara novog snježnog pokrivača.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.

Budite svjesni rasprostranjenog snijega i/ili leda na saobraćajnicama i trotoarima. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom. Budite pažljivi kada hodate, vozite biciklo ili vozite automobil uslijed klizavih površina”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Upravo se čita:  Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti

Također, na trebinjskom području očekuju se udari vjetra između 40 i 70 kilometara na sat zbog čega je na snazi žuti meteoalarm.

Na sarajevskom, banjalučkom, tuzlanskom te višegradskom području očekuje se između 5 i 10 centimetara novog snježnog pokrivača zbog čega je i na tim lokalitetima na snazi žuti meteoalarm.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Tragedija na Jablaničkom jezeru: Utopio se maloljetnik

U Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine u Konjicu u utorak se utopio maloljetnik, izvijestili su iz GSS-a Prenj. Kako navode,...

Još vijesti za vas